Ana içeriğe atla

KE$HA ''Warrior'' Değerlendirmesi | Yazan: Hakan Erkol


KE$HA - WARRIOR | 4/5

Warrior - 5/5: Ke$ha hakkındaki bir gerçekte, her zaman albüm ismini taşıyan şarkıların mükemmel olması. Albümün giriş parçası Warrior, bu geleneği devam ettirmekte. Tam 4 dakikalık şarkıda Ke$ha'nın annesi Pebe'nin de yazarlığı bulunuyor. Ke$ha'nın gerçekten eski albümlerini geride bırakıp fakat yine de eğlenceli havasını koruyup gelişim gösterdiğini bu şarkıda fark ettim. Şarkı sonlara doğru dubstep tarzı club havası içeriyor ve şarkı kesinlikle single materyali. Animals, you ready to fight?

C'mon - 3.5/5: Dolaştığım müzik forumlarında bu şarkı için büyük bir beğeni var, fakat ben nedense tam olarak şarkıya ısınamıyorum. Ama hakkını da vermek lazım. Yüksek tempolu, Warrior şarkısı gibi "K$ rap" içeren kısımları ve dans etme isteği uyandıran nakaratı ile albüm için yayınlanan geri sayım single'larından biri olmayı hak etti. Onaylanmak üzere olan söylentilere göre C'mon, albümün resmi olarak ikinci teklisi.

Thinking Of You 3.5/5: Ke$ha'dan beklenen rock havası bu şarkıda devreye giriyor. "Ayrılık sonrası nefret patlaması" tarzında olan Thinking Of You, tüm şarkıcıların isteyeceği türden bir pop şarkısı.

Crazy Kids - 5/5: Orta tempolu bir parça. Bu şarkı evrim geçirmiş bir Ke$ha ile sanki hâlâ Animal dönemindeki Ke$ha'nın birleştirmiş hâli. C'mon ve Warrior'daki gibi nakarat dışındaki bölümlerde parti havasını salan rap tarzı kısımlar var. Ayrıca şarkıda farklı tepkiler alan ıslık sesleri var. Bana göre şarkının tadı tuzu o ıslıklar. Single olması gereken parçalardan bir tanesi. Unutmadan belirteyim, albümde Die Young'dan sonra gitar içeren diğer bir şarkı da Crazy Kids.

Wherever You Are 4/5: Ke$ha'nın hassas ve romantik kısmının ortaya çıktığı yüksek tempolu aşk şarkısı Wherever You Are, Dr. Luke'un yapımcılığını içeriyor ki zaten şarkıdaki disko havasıyla bunu anlayabiliyoruz.

Dirty Love 2.5/5: The Stooges ile bir zamanlar listelerin başında olan Iggy Pop Ke$ha'yla birlikte bu punk-pop seks anteminde çalışarak ismini tekrardan duyuruyor. Albümün en zayıf şarkısı olarak bulduğum Dirty Love, büyük beklentilerimi yıkmış durumda.

Wonderland 3/5: Kökeni Nashville'e uzanan Ke$ha bu country-pop şarkısında yine hassas tarafını ortaya çıkarıyor ve Patrick Carney ile çalışarak bize değişik bir K$ aşk şarkısı sunuyor.

Only Wanna Dance With You - 4/5: Ke$ha'nın geçen yıllarda internete sızmış olan OWDWY şarkısı bu albüm için yeniden düzenlendi ve Warrior için mükemmel bir hâle getirildi. Se saçısından hoş, yapım açısından K$'nın eski şarkılarını andıran bir havası var. Bazı yerlerde kendini gösteren erkek vokalleri ve elektro gitar da şarkıya değişik bir hava katmış.

Supernatural - 5/5: Albümün en iyi şarkısı, ve Ke$ha'nın bu şarkıyla doğru hamleleri yapınca listeleri alt üst edeceğine inanıyorum. "Hayalet seks şarkısı" olarak bilinen Supernatural'da 80'lerin tek hit'lik yıldızı Nik Kershaw'ın da yazarlığı var. Sinsi ve küçümseyen kısımları, Dr. Luke'un muhteşem ritimleri ve Ke$ha'nın çılgınlığı ile Supernatural, gerçekten de supernatural.

All That Matters (The Beautiful Life) 4/5: Britney'in Till The World Ends tarzı bir club şarkısı olan All That Matters'ın nakaratını yeterli bulmasam da yüksek bir puan almayı başarıyor benden. Albümü kapatmadan Ke$ha rock/punk hayranlarını bir kenara bırakarak eski köklerine dönüyor ve evrim geçirmiş yeni hâli ile şahane bir dans şarkısı daha veriyor bizlere.

Love Into The Light - 4/5: Standart albümün son şarkısı. Diğer şarkılardan daha düşük tempoya sahip ve Ke$ha'nın 'aşık' tarafını gösteren bir şarkı. Kelly Clarkson, P!nk, Britney Spears gibi isimlerle çalışmış olan Greg Kurstin'in yapımcılığını üstlendiği şarkı mükemmel bir albüm sonlandırıcı. Girişte davul ritimleri ve birkaç 'itiraf', ilerledikçe ise yardım için haykıran savaş çığlıkları ile Ke$ha'nın yaralı tarafına değinen bir ballad.

Ke$ha eski "trashy, Queen of Glitter" havasından kurtulup bu albümde gerçekten olgunlaştı. Müzik açısından cock-pop ve rock'a doğru adımlar attı ve yaptığı müziği "generic pop music" hâlinden çıkartıp dubstep, elektro gitar gibi eklemelerle dans/club müziğinde bir ilerleme kaydetti. Tabi ki bu süreçte de party girl havasını ve eğlenceli tonlarını da bırakmış gibi görünmüyor.

WARRIOR albümünü deluxe olarak iTunes Türkiye'den 11.99TL'ye satın alabilirsiniz: http://bit.ly/SMQGew ℗ 2012 Kemosabe Records


Kaynak: Hakan Erkol Facebook/HakanErkol

Bu blogdaki popüler yayınlar

Siyah Alman Kurdu Hakkında Herşey

 Alman Kurt Özellikleri Siyah Alman Kurdu ve Sahibi Siyah Alman Kurdu Alfa ve Sahibi TANIMI Alman Kurtları Alsasian olarakta bilinirler. Alman Kurtları dengeli ve çok güçlü köpeklerdir. Alman Kurtlarının kürkü genellikle siyah sarı, gri(Sable) veya tamamen siyahdır,bazen mavi,ciğer,beyaz renkleride görülsede tüm standardlar için bu renklerhata sayılır. Beyaz Alman Çoban Köpeği için kabul edilebilir bir renk değildir, ama bu aralar ayrı bir ırk gibi kabul edilmektedirler(Amerikan Beyaz Çoban Köpeği).Alman Kurtlarında burun tamamen siyah olmalıdır fakat mavi veya kahverengide bazen olsada standard dışı kabul edilirler ve yarışmalara katılamazlar. Alman Kurtları sıkı,kaslı,hafifçe uzun bir beden ve ince fakat güçlü kemiklere sahiptir. Kafası bedene orantılı ve alnı biraz konveks olmalıdır. Alman Kurtlarının geniş kulakları, ucu sivri, dik ve öne dönük (6 aylıktan küçük köpeklerin kulakları biraz düşük olabilir.)olmalıdır. Gözler badem şeklinde, koyu, zeki,canlı bir

LADY GAGA'yı TANIYALIM...

Kaynak:hollywood.blogspot  Lady Gaga Lady Gaga'yı bu dünyanın dışından biri olarak görmek çok da zor  değil.abartılı giyim tarzı ve cesur tavırlarıyla tanıdığımız Lady Gaga ile gelin yakından tanışalım. DÜNYANIN EN ÇEKICI VE EN ÖZGÜVEN SAHIBI KADINI Çok farklı gizli bir güzellik ve çekicilik var bu kadında çoğu kişi gibi artık bende görebiliyorum bunu. DÜNYANIN EN ZENGINLERI ARASINDA Günlük kazancı 416.000 tl değerinde ve yıllık konser kazancı 50.000.000 $ civarında bir para. ''Tüm bu yanıp sönen ışıklar ortasında yemin ediyorum ki şöhret hayatımı alamayacak.''   ''Resmimi çek Hollywood, büyük bir yıldız olmak istiyorum''      DÜNYANIN EN KORKUNÇ 3 INSANI ARASINDA Marilyn Manson Lady Gaga Slipknot ET'TEN KIYAFETINI SIZ NE ZANNETMIŞTINIZ? Mtv ödül törenine katıldığı sırada giydiği çiğ etten olan kıyafeti dünya basınını sıkça meşgul etmişti. Kimileri manyak bu kadın dedi. Kimileri ''dünya star

TİYATRO ANALİZ: Bana Mastika'yı Çalsana

Bana Mastika'yı Çalsana oyun afişi Bu yazıyı yazmayı uzun süredir planlıyordum fakat bir türlü başlayamıyordum. Bundan yedi-sekiz yıl önce ortaokuldayken Türkçe öğretmenimiz tiyatroya olan merakımdan dolayı kendi tiyatro öğrencilerine ek olarak beni de götürmüştü. Bursa Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu'nda izlediğimiz oyunun ismi ise "Çok Orijinal Bir Oyun"du. Benim için her zaman özel yeri olan "Çok Orijinal Bir Oyun"dan sonra bir daha tiyatroya gidememiştim. Ta ki bugüne kadar. Ardan sekiz yıl geçtikten sonra tiyatro izlemeye yeniden başlamam çok ani bir kararla olmuştu. Eylül 2015'ten beri Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'nun önünden geçerken sürekli "Bana Mastika'yı Çalsana" isimli tiyatro oyununun afişini görüyordum. Sürekli yanımdakilerle "Bana Mastika'yıı çalsana" diyerek gülüşüyorduk. Gel zaman git zaman afişleri alışveriş merkezlerinde de görmeye başlamıştım. 2016 yılına gidiğimizde ise çok yakınlarımı k