Ana içeriğe atla

ALBÜM ELEŞTİRİ: AYNUR AYDIN - EMANET BEDEN




Beklenen gün geldi çattı. İlk albümü ''12 Çeşit La La / 12 Ways To La La'' ile 2012 yılında müzik piyasasından bomba etkisi yaratan ve beni yeniden Türkçe müziği dinlememi sağlayan Aynur Aydın büyük çıkış yapmıştı. Albümden sonra ''Life Goes On'' isimli bir single yayınlayan Aynur'un albüm çıkarması için herkes sabırsızlanıyordu. Yaklşık bir sene sonra yeni albümünde yer alacağı söylenen ''Günah Sevap'' isimli bir single çıkardı ve yeni albüm beklentilerimiz iyice yükseldi derken albümün isminin ''Emanet Beden'' olduğunu öğrendik. 1. Gossip Time Yıl Sonu Ödülleri'nde ''Günah Sevap'' single'ı ile üç ödül kazanan Aynur yaklaşık 6-7 ay sonra albümden bir şarkıyı daha single yaptı ve albümün çıkışına az bir zaman kaldığını söyledi. O single ise yine bomba etkisi yaratan ''Bi' Dakika''ydı. Fazla bekletmeden 28 Nisan Perşembe günü ilk olaran iTunes üzerinde yayınladı. Albüm Türkiye iTunes'te zirveyi gördü ve olumlu eleştiriler aldı ve şimdi o eleştirilerden birini okumak üzeresiniz.

EMANET BEDEN (5/5)
Albümün ilk şarkısı ile Dünya'ya gelişimizi, doğumumuzdan başlayıp sorgulatan ve her insanın dünyada tek bir amacı olduğu anlatıyor. Aynur'un bu şarkısında sözler Günay Çoban'ın kaleminden çıkma müzik ise Aynur Aydın ve Moh Denebi imzası taşıyor.

DİĞER YARIN (5/5)
Aynur'un önceki albümünün aksine bu albümün açılışındaki şarkılar daha yavaş kaçıyor fakat albümün açık ara en iyilerinden biri de bu şarkı. Sözler saf aşk kokuyor, müzik desen başlı başına bir olay. Bu şarkı için Murat Güneş, Patty Dalton ve Moh Denebi ile çalışmış ortaya da bu harika şarkı çıkmış.

Bİ' DAKİKA (5/5)
Bu şarkı da da Murat Güneş ve Moh Denebi ile çalışan Aynur, şarkıya çektiği klip ile de oldukça konuşuldu ve konuşulmaya devam ediyor. Aşkını oldukça samimi bir şekilde itiraf edip açık açık ''ya benimsin ya da kara toprağın'' göndermesi gözümden kaçmadı.

ÇOK TATLI (4/5)
Kaçan kovalanır demiş ve peşinden koşup o ballı dudağından öpmek isteyen bir Aynur ile karşılaştığımız şarkıda Günay Çoban ve Moh Denebi ile çalışmış.

NİNNİ FEAT. BELÇİM BİLGİN (4/5)
Bu şarkı da Aynur'a çok sevdiği, hayranı olduğu ve Aynur ile benzeşen Belçim Bilgin vokalde yer alıyor. Bana göre bu şarkının albümün kapanışını yapması daha doğru olurdu ama artık bir ninnimiz oldu.

GERİ DÖN (5/5)
Bu şarkıyı her dinlediğimde bana yine bir Aynur Aydın şarkısı olan ''N'olur Gitme''yi hatırlatıyor fakat iki şarkı arasında hiç benzerlik yok. Her iki şarkı da da muhteşem bir vokal performansı çıkaran Aynur'un ''Geri Dön''de bahsettiği gibi kibirli oluşundan dolayı terk edilen birini sesiyle canlandırması bile büyük bir alkışı hak ediyor.

DAMLA DAMLA (5/5)
Geldik albümün en büyük favori şarkısına, fanların en çok beğendiği şarkılardan biri de bu. Sözü Ahmet Kurtis'e, müziği Bertan Asllani'ye düzenlemesi de Erhan Bayrak imzası taşıyor. Her noktası dolu olan şarkı için bir klip çekilir mi bilinmez ama Aynur klip seçimlerinde hiç ıskalamadı hep isabet etti. Bakalım bu sefer ne olacak?

ANLATMA BANA (5/5)
Ömrünün sonuna kadar birlikte olmak istediği kişi ile yollarının ayrılması ve o kişi ile karşılaştığında ondan sonraki hayatını anlatması üzmesini konu alıyor. Bu şarkı ve sözler bana geçenlerde bir çok kez izlediğim ''Bana Mastika'yı Çalsana'' isimli tiyatro oyununu hatırlattı. Orada da daha çocuklukta tanışıp birbirlerine aşık olan Hüsnü Yusuf ve Yeşim'in yıllar sonra bir mekanda karşılaştığında birbirlerine hayatlarını kısa bir şekilde anlatması bu şarkıyı benim için daha da duygusallaştı. Habil Ceyhan'ın söz ve müziğini yaptığı, Mustafa Ceceli'nin düzenlediği bu eser de bir klibi hak ediyor doğrusu.

GÜNAH SEVAP (5/5)
Bu şarkı için pek bir yorum yapılamaz ne de olsa kalitesi ve başarısı gözler önüne sereli çok oldu. son olarak 2015 yılının en iyilerinin belirlendiği 1. Gossip Time. Yıl Sonu Ödülleri'nde Aynur Aydın'a üç ödül kazandıran şarkı gerek klip, gerek müzik, gerekse söz ve tabii ki de Aynur'un mükemmel vokali ile kusursuz bir eser olduğunu kanıtlıyor.

YASAK AŞK (5/5)
Geldik albümün kapanışına yasak bir aşk benzetmesi ile yapan Aynur'un özellikle müziği ile Türkiye'ye yeni soluklar getirdiği kulaktan kaçmıyor.

Bİ' DAKİKA - İSKENDER PAYDAŞ VERSİYON (5/5)
Albüme şarkıyı direkt olarak bu versiyonu ile koyması belki de daha iyi olurdu. Orijinalinden daha güzel olduğu gözden kaçmaz bir gerçek ne de olsa.

ANLATMA BANA - MOH DENEBİ VERSİYON (4/5)
Orijinalinden pek farklı olmayan bu versiyonun albümde olmasa da olurdu.

ALBÜMÜ SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Siyah Alman Kurdu Hakkında Herşey

 Alman Kurt Özellikleri Siyah Alman Kurdu ve Sahibi Siyah Alman Kurdu Alfa ve Sahibi TANIMI Alman Kurtları Alsasian olarakta bilinirler. Alman Kurtları dengeli ve çok güçlü köpeklerdir. Alman Kurtlarının kürkü genellikle siyah sarı, gri(Sable) veya tamamen siyahdır,bazen mavi,ciğer,beyaz renkleride görülsede tüm standardlar için bu renklerhata sayılır. Beyaz Alman Çoban Köpeği için kabul edilebilir bir renk değildir, ama bu aralar ayrı bir ırk gibi kabul edilmektedirler(Amerikan Beyaz Çoban Köpeği).Alman Kurtlarında burun tamamen siyah olmalıdır fakat mavi veya kahverengide bazen olsada standard dışı kabul edilirler ve yarışmalara katılamazlar. Alman Kurtları sıkı,kaslı,hafifçe uzun bir beden ve ince fakat güçlü kemiklere sahiptir. Kafası bedene orantılı ve alnı biraz konveks olmalıdır. Alman Kurtlarının geniş kulakları, ucu sivri, dik ve öne dönük (6 aylıktan küçük köpeklerin kulakları biraz düşük olabilir.)olmalıdır. Gözler badem şeklinde, koyu, zeki,canlı bir

LADY GAGA'yı TANIYALIM...

Kaynak:hollywood.blogspot  Lady Gaga Lady Gaga'yı bu dünyanın dışından biri olarak görmek çok da zor  değil.abartılı giyim tarzı ve cesur tavırlarıyla tanıdığımız Lady Gaga ile gelin yakından tanışalım. DÜNYANIN EN ÇEKICI VE EN ÖZGÜVEN SAHIBI KADINI Çok farklı gizli bir güzellik ve çekicilik var bu kadında çoğu kişi gibi artık bende görebiliyorum bunu. DÜNYANIN EN ZENGINLERI ARASINDA Günlük kazancı 416.000 tl değerinde ve yıllık konser kazancı 50.000.000 $ civarında bir para. ''Tüm bu yanıp sönen ışıklar ortasında yemin ediyorum ki şöhret hayatımı alamayacak.''   ''Resmimi çek Hollywood, büyük bir yıldız olmak istiyorum''      DÜNYANIN EN KORKUNÇ 3 INSANI ARASINDA Marilyn Manson Lady Gaga Slipknot ET'TEN KIYAFETINI SIZ NE ZANNETMIŞTINIZ? Mtv ödül törenine katıldığı sırada giydiği çiğ etten olan kıyafeti dünya basınını sıkça meşgul etmişti. Kimileri manyak bu kadın dedi. Kimileri ''dünya star

TİYATRO ANALİZ: Bana Mastika'yı Çalsana

Bana Mastika'yı Çalsana oyun afişi Bu yazıyı yazmayı uzun süredir planlıyordum fakat bir türlü başlayamıyordum. Bundan yedi-sekiz yıl önce ortaokuldayken Türkçe öğretmenimiz tiyatroya olan merakımdan dolayı kendi tiyatro öğrencilerine ek olarak beni de götürmüştü. Bursa Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu'nda izlediğimiz oyunun ismi ise "Çok Orijinal Bir Oyun"du. Benim için her zaman özel yeri olan "Çok Orijinal Bir Oyun"dan sonra bir daha tiyatroya gidememiştim. Ta ki bugüne kadar. Ardan sekiz yıl geçtikten sonra tiyatro izlemeye yeniden başlamam çok ani bir kararla olmuştu. Eylül 2015'ten beri Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'nun önünden geçerken sürekli "Bana Mastika'yı Çalsana" isimli tiyatro oyununun afişini görüyordum. Sürekli yanımdakilerle "Bana Mastika'yıı çalsana" diyerek gülüşüyorduk. Gel zaman git zaman afişleri alışveriş merkezlerinde de görmeye başlamıştım. 2016 yılına gidiğimizde ise çok yakınlarımı k