Ana içeriğe atla

LADY GAGA'yı TANIYALIM...

Kaynak:hollywood.blogspot 


Lady Gaga

Lady Gaga'yı bu dünyanın dışından biri olarak görmek çok da zor  değil.abartılı giyim tarzı ve cesur tavırlarıyla tanıdığımız Lady Gaga ile gelin yakından tanışalım.


DÜNYANIN EN ÇEKICI VE EN ÖZGÜVEN SAHIBI KADINI


Çok farklı gizli bir güzellik ve çekicilik var bu kadında çoğu kişi gibi artık bende görebiliyorum bunu.

DÜNYANIN EN ZENGINLERI ARASINDA


Günlük kazancı 416.000 tl değerinde ve yıllık konser kazancı 50.000.000 $ civarında bir para.





''Tüm bu yanıp sönen ışıklar ortasında yemin ediyorum ki şöhret hayatımı alamayacak.'' 
''Resmimi çek Hollywood, büyük bir yıldız olmak istiyorum''    

DÜNYANIN EN KORKUNÇ 3 INSANI ARASINDA


  • Marilyn Manson
  • Lady Gaga
  • Slipknot


ET'TEN KIYAFETINI SIZ NE ZANNETMIŞTINIZ?

Mtv ödül törenine katıldığı sırada giydiği çiğ etten olan kıyafeti dünya basınını sıkça meşgul etmişti. Kimileri manyak bu kadın dedi. Kimileri ''dünya starıdır ne yapsa yeridir'' dedi. Kimileri yadırgadı kimileri gagaya ilginçliği nedeniyle bir kere daha hayran oldu. 



Ben Bir Et Parçası Değilim

Amacının dikkat çekmekten başka birşey olmadığını düşünenler fena hade yanıldılar. Çünkü Gaga söylediği şu sözle aslında o kıyafetle ne ifade etmek istediğini çok iyi bir biçimde anlattı.
''Eğer inandıklarımızın arkasında durmazsak ve haklarımız için savaşmazsak yakında sadece bir et parçası kadar hakka sahip olacağız ve ben bir et parçası değilim.''






''Bazen kendimi kötü hissediyorum fakat hemen sonra Lady Gaga olduğumu hatırlıyorum''.   



STEFANI ANGELINA GERMANOTTA

''Budur, bir daha bana Stefani deme''

Asıl adı Stefani Angelina Germanotta olan şarkıcı artık bu ismi duymak istemiyor. Ben Lady Gaga'yım diyor ve kendisine Stefani diyenlere sinirleniyor.  Peki bu isim nerden mi geldi. Sevdiği şarkı Radio Gaga'dan geldi. Lady Gaga ismi, ilk prodüktörünün Radio Gaga yazmaya çalışırken radio'yu yanlış yazması, telefonunun da bu yanlışı lady olarak düzeltmesi sonucu ortaya çıkmış. Ve Gaga mesajı cevaplar:

-Budur, bir daha bana Stefani deme.



 İlk kontratı şarkı söylemek için değil, Britney Spears, Pussycat Dolls ve Fergie'ye şarkı yazması için hazırlanmış. Akon, ''Bu kızın sesini harcamayın'' deyip plak firmasının patronu Jimmy Lovine'i zorla ikna etmiş.

YAKIP YIK-TI

Gaga, (O zamanki ismi ile Stefani Germanotta) 2005'ten beri müzikte bir kariyer peşinde. Tabii bu sırada bir sürü konser vermiş ve çokça yuhalanmış. Planı, şimdiye kadar yuhalandığı tüm küçük kulüp ve barlarda konser verip oraları yakıp yıkmak.


''BIR ZAMANLAR BENIM HIÇ BIR ZAMAN BAŞARILI OLAMIYACAĞIMI BIR HIT PARÇA ÇIKARAMAYACAĞIMI SÖYLEYEN BIR ERKEK ARKADAŞIM VARDI. BENDE ONA BIR GÜN BIRLIKTE OLMAYACAĞIMIZI, BANA BIR FINCAN KAHVE ISMARLAYAMAYACAĞINI VE SESIMI BILE DUYAMAYACAĞINI SÖYLEDIM''


BRAD PITT'LE STRIPTIZ

Lady Gaga zor bir gençlik geçirdiğini anlatıyor. Hep zorbalıklarla karşılaşmış. Ama Lady Gaga Hilton kardeşlerle şuan Gossip Girl dizisinin çekildiği Mannathan'daki özel bir lisede okumuş. Ünlü olmadan önce bir çok gece klubunde çalışmış. Heryerde şarkı söylemiş. Ve Lady Gaga ünlü olmadan önce bir zamanlar Brad Pitt ile aynı gece klubunde striptiz yapmış. 
Vay bee nerden nereye demekten kendini alamıyor insan :)

''Kendimi kusursuz hissediyorum çünkü bunları yapmak benim seçimim.''

''Babam Go-Go danscisi oldugumu ogrendikten sonra aylarca yuzume bakmamisti. Onu utandirgimi dusunmustum ama bir gun benimle gurur duyacakti.''


ÇEKILIN YOLDAN ''DEVRIM'' GELIYOR.

''Benim adım Lady Gaga''


Ve yıl 2008. Dünya yeni bir insanla tanışıyor. Bambaşka bir boyut geliyor müzik sektörüne. Amerikan hot 100 listesine 1 numaradan giriş yapıyor ''Just Dance'' şarkısı ile ve çok uzun süre yerini koruyor orada. İngiltere, Rusya, Polonya, Fransa, Bulgaristan, İtalya, Almanya, İspanya, Türkiye ve dünyanın bir çok ülkesinde çıktığı ilk günde müzik listelerinin 1 numarasına oturuyor. Tüm dünyayı sallayan bu kadın en ünlü starları yerlerinden ediceğinin sinyallerini daha ilk şarkıda veriyor. 
''Ben şöhret istiyorum. Seni duyuyorum, beni duyabiliyor musun ? Devrim geliyor. Ve ben bizim istediğimizi isterim. Sen geleceği hak ediyorsun. Benim adım LADY GAGA ve bu benim dünyam.''


''Doğru yoldayım bebeğim çünkü ben böyle doğdum''



New York'un bütün barlarında şarkı söyleyen Gaga'yı artık tüm dünya tanıyor. Fakat bir terslik var. Aşırı dinci gruplar Lady Gaga'yı şeytan diye protesto ediyorlar. Tabikide bu Lady Gaga'nın ününü yaymasına ve hayran sahibi olmasına engel olmadı. Hatta şu sıralar dünya turunda olan Gagayı bir çok ülkede protesto ettiler.


18 yaş sınırı - ölüm tehditleri



''Gaga ülkeye gelmesin,Şeytan Gaga, Ya allah'' sloganları attılar. Bu yüzden Lady Gaga'nın konseri müslüman bir ülkede iptal olmuştu.Bir çok ülkede ise eşcinsel mesajları ve alkol kullanımına teşvik ettiği , insanları kötü yola sürükleyip gençlere kötü örnek olması ,nedeniyle 18 yaş sınırı geldi konsere. Başka bir hristiyan ülkesinde eğer Lady Gaga Judas şarkısını söylerse onu linç edeceklerini söylediler hatta ölüm tehtidi bile yaptılar. Judas şarkısının İsa'ya ve Hristiyanlık dinine hakaret içerikli olması ülkede olay yarattı. Ama Gaga tüm bu ayaklanmaları umursamadı ve Judas şarkısını bağıra çağıra coşkuyla söyledi ülkede ve tüm konserlerinde bütün biletleri satıldı. Hatta konser verdiği yerlerde ki yoğun istek üzerine ikinci konseri vermek için yeni bir konser planı hazırladı. 
Lady Gaga bu söylentileri tehditleri hiç takmadı bile. Zaten Lady Gaga olmanın ilk kuralı değilmidir bu :) Dünya umrunda değildir onun :)
Kendi diniyle bile dalga geçen kadın 3-5 kişinin tehtidine pabuç mu bırakıcak.. Pehh




''Ve siz arkamdan konuşanlar; Nefret edilecek kadar degerli degilsiniz.'' 

''Yanlış olduğunu hisseden herkes için bu sözü söylüyorum; Doğru yoldayım bebeğim çünkü ben böyle doğdum''

''Eğer insanların hakkımda ne düşündüğünü önemsiyor olsaydım asla buralara kadar gelemezdim''

''Hey Melbourne. İşte buradayız. Bu klisenin çanları bizim için mi çalıyor? Popun şeytanı burda!''

Olayın türkçe haberi işte burada. Lady Gaga Konseri İptal

BÜYÜK REKOR

Poker Face şarkısını yayınladığı anda tekrar dünya listelerinin 1 numarasına oturdu. Tam 86 hafta 1. sırada kalarak bugüne kadar hala kırılmamış olan çok büyük bir rekor kırdı.

''Kötü haber bana lisedeyken asla bir müzisyen olamazsın dediler, iyi haber şu an Dünya'yı değiştiriyorum. ''


260'tan fazla ödül sahibi Lady Gaga. Bu başarısıyla Guniess Rekorlar kitabına girmeyi başardı. En fazla hayran sahibi olması ve twitterde en çok takipçiylede girdi Guniess'e. 

''Aslında  insanlar  hep  kendilerini   düşünür . Sizler   kimseden  üstün  veya   güçsüz  değilsiniz .  istediğiniz  zaman   herşeyi  yapabilirsiniz.''

Son albümü Born This Way  çıktığında yine satış rekorları kırdı Lady Gaga.

''Born This Way ilk çıktığında albüm satışlarını duyunca  şok olmuştum.Bunun için tam bir hafta boyunca ağladım (gülüyor) gözyaşlarıma engel olamıyordum.''


BEN IŞTE BU YÜZDEN BU KIZLA ARKADAŞ OLMAK ISTEMIYORUM. NEREYE GITSEK BÜTÜN ILGIYI O ÇEKECEK, SONRA IŞIN YOKSA SURAT YAP DUR. LADY GAGA ILE KANKAYIM DIYE HAVA BILE ATAMAZSIN KISKANMAKTAN. AMA ŞUNUN HAVASINA BAK ABLASI, KISKANILMAYACAK GIBI DE DEĞIL KI. EN IYI ŞARKIDAN TUT, EN IYI KADIN ŞARKICIYA KADAR BIR TON ÖDÜL ALIP GECENIN KRALIÇESI OLDU HER ZAMANKI GIBI. BU METALIK ELBISESI PACO RABANNE SPRING 2012 KOLEKSIYONUNDAN. 

BISEKSÜELIM...

Lady Gaga erkek mi kadın mı tartışması basının en gözde konusu olmuştu. Manşetlere kadar taşındı bu konu. Gaga şu açıklamayı yaptı:

- Lezbiyen değilim. Penisim de yok. Erkeklerle ve kadınlarla sevişiyorum. Biseksüelim. Kadınlarla da sevişiyor olmam erkek olduğum anlamına gelmez. Aslında ben modaseksüelim.

-Aslında bu haberlere sinirlenmiyorum. Biraz da seviniyorum çünkü hayranlarım benim ne olduğuma aldırış etmeden seviyorlar beni.

Lady Gaga objektiflere yakalandığı zamanlar ya bir kadınla öpüşüyor ya da bir erkekle.

Lady Gaga eşcinsel klipler çekiyor konserlerinde bununla ilgili mesajlar veriyor ve sürekli eşcinsel haklarının savunuculuğunu üstleniyor.

''Diyorlar ki bu ülkede herkes özgür, diyorlar ki bu ülkede herkes eşit istisnalar varsa eşitlik diye bir şey yoktur''

''Benim gerçek hayranlarım benim gerçekten kim olduğumu ve benim neyi ifade edip neyi temsil ettiğimi bilir.''


Daha önce biseksüel olduğunu açıklayan Lady Gaga, yasa tasarısının kabul edilmesini ekibiyle birlikte kutladı. Çılgın şarkıcı, çektiği bu fotoğrafı da Twitter’daki takipçileriyle paylaştı ve altına şu notu düştü: “Sevgi, adalet ve eşitlik için mücadele etmek üzere devrim bizimdir. Bayram et New York ve evlenme teklif et!”


 ESKİ SEVGİLİSİ lüc carl




Şuan Taylor Kinneyle birlikte olan Lady Gaga kadınları öpmekten hala geri kalmıyor. Sanırım Taylor kadınlarla öpüşmesine birşey demiyor.



Şu videoda haberler ile nasıl dalga geçiyor bir izleyin. Canlı yayında söylediği o laf nedir öyle :) Şok oldum. Çok güldüm. O ne cesaret öyle Gaga :))) Buyrun Tr altyazılı... Gaga, Poker Face hakkında


LIDERINIZLE BULUŞTUM

Brack Obama Lady Gaga'dan Ürktü.

Geçtiğimiz aylarda Barack Obama ile buluşmuştu Lady Gaga. Brack Obama Lady Gaga Hakkında sorulan sorulara böyle cevap verdi. Buluşmanın korkutucu olduğunu söylemesinde sanırım Gaga'nın giydiği 40 cm'lik topuklu ayakkabılar etkili oldu.

-Bu gün liderinizle buluştum. O gerçekten çok değişik biri. Giydiği devasa ayakkabılarla boyu neredeyse 2 metreydi ve bu beni çok ürküttü. Gerçekten hayatımın en değişik randevusuydu.





GÜZELLIK SIRRI ÇOK İLGINÇ (!)

''Hiçbir zaman bir sevgili tarafından gerçekten sevildiğimi hissetmedim'' diyen çılgın şarkıcın güzellik sırları da hayli ilginç:

Bol bol orgazm olmak ve ıspanakla hazırlanmış sebze suyu içmek. 

Konu Gaga olunca şaşırmamak lazım. Lady Gaga'ya güzel diyemem ama çok seksi bir kadın. O cildi yok mu o cildi. İşte o cilt kimsede yok. Müthişşş. Maşallah diyelim aman nazar değmesin. 50 milyon little monster yasa boğulur sonra :)

''Güzellik bir yalandır. Sen moda için öldür''

''Sarışınım, zayıfım, zenginim. Ve biraz da kaltağım.''



HAYRANLARI HERŞEYI

Hayranlarını bu kadar seven bir sanatçı daha görmedim duymadım ben. Hayranlarının gönderdiği eşyaları kıyafetlerinde aksesuar olarak kullanıyor.
Sırf hayranlarıyla daha iyi iletişimde olmak için littlemonsters.com adında kendi sosyal ağını kurdu.''benim hayranlarım fan grubu değil onlar bir aile'' diye ifade ediyor monsterlerini.


''Beni sevmeyin umrumda değil. Ama hayranlarıma bulaşırsanız dünyayı başınıza yıkarım.''

''Hayranlarımın adına konuşuyorum çoğu kez onların söyleyemediklerini söylüyorum, yapamadıklarını yapıyorum. Hayatımın amacı hayranlarıma hizmet etmek.''


''Hayranlarıma Tapıyorum''

''Onlarda kendimi görüyorum. Hayranlarıma hizmet etmek bir nevi hayatımın amacı oldu. Gerçekten hayranlarıma tapıyorum.''

''Hayranlarım destansı bir şekilde bakış açılarını yönlendiriyorlar. Kusursuzca, girişken ve gururlu. Aynı kralların kendi halkları için tarih yazması gibi.'' 

Bakın bakalım kim  kulisine hayranlarını çağırıpta böyle fotoğraf çekiliyor Gaga'dan başka. Daha ilginçleri var ama burada paylaşamıyorum üzgünüm :)













''KÜÇÜK CANAVARLARIM ŞU GERÇEĞE DAYANIYOR; ONLAR KRALLAR, ONLAR KRALIÇELER. KENDI KRALLIKLARINDA TARIH  YAZIYORLAR. BEN SADECE ONLARIN SADIK BIR SOYTARISIYIM ''

MIDE DE SPERM MI ?


Evet arkadaşlar yanlış duymadınız. Mother Monster'inizin midesinde 5 litre sperm bulundu. Bunun için başlık açtım çünkü ''şok'' olmuştum duyunca. Zamanla sindiriyor insan. Birde Gaga'nın tüm hayatını ıncığı cıncığıyla öğrenince hiç hiç ve hiç garipsemiyorum. Gaga'dır ne yapsa yeridir. Ona herşey normal herşey serbest. Herşeyi yapar yani o sorun değil. Artık garip --hiç değil.
Gaga şiddetli bir mide ağrısıyla doktora gider ve 5 litre sperm bulunur o mide keseceğinde. Olay bundan ibaret. Çok merak ediyorum acaba o 5 litreyi sadece neredeyse 1,5 yıldan fazla birlikte olduğu sevgilisi Taylor Kinney'den mi biriktirdi öyle. Yada kaç kişilik ilişki sonucu bilemiyorum hiç bir açıklama yapılmadı bu konuda.

''Bırakın da insanlar nasıl mutlularsa öyle kalsınlar. Gereksiz görüşleriniz sadece canlarını yakıyor''. 

''Bana özgürlüğümden daha küçük olmam gerektiğini söyleme''

Diyorum işte özgür kadın, umursamaz kadın, 21. yüzyıl onun elinde istediğini yapar istediğini yaşar.

''Genç nesil benim neslim''


JO CALDERONe

You & I 'da karşımıza çıkan bu bıçkın delikanlı bizzat ve bizzat Lady Gaga. Klibi izledim iğrendim. İzledim yadırgadım. İzledim tepkisiz kaldım. İzledim alıştım. İzledim izledim izledim... Her çeşit müzik kanalında karşıma çıktıkça izledim. Arkadaş izledim klibi iyi hoşta kendisiyle öpüşme sahnesine anlam veremedim. Zaten o klip sayesinde sevgili olduğun taş gibi Taylor Kinney'le klip sırasında öpüşüyorsun sevişiyorsun bir de gidip ne diye kendi kendini öpüp mıncıklıyorsun... derken Mtv Vma'nın açılışını yapılacağı duyruldu. Hem de nasıl ? Jo Calderon haliyle. NewYork Times Meyanı , Hollywood, Los Angeles ve tüm Amerika'da Bilboardlar devasa Lady Gaga ve Calderon haliyle doldu tüm caddeler, meydanlar.



Lady GaGa'nın erkek olmaya çalışıp, Cansever'e dönüştüğü Yoü and I klibini buradan izleyebilirsiniz. Ya hu bu kadına çirkin dendikçe kendimi kesesim geliyor. Şundaki güzellik, bu duruş, bu saçını savuruş kimde var? Canımsın Gaga, canımıniçisin.




O gece geldi ve Gaga çıktı sahneye erkek haliyle. En başta Cansever gibi olmuş bu kadın diye dalga geçtiğimiz Gaga'ya o gece hayran oldum. Tiksindiğim nefret ettiğim kadın o gece benim idolüm oldu. Tabikide erkek kılığına girmeyeceğim bende. İdolüm olma sebebi özgüveni. Dünyayı ben yarattım havaları. Kimseyi umursamayışı. 

Ahh bu özgüvenin 1000'de 1'i olsun bende başbakan olmazsam bu ülkeye..

Bizim şarkıcı Bengü'nün de aşırı bir Lady Gaga fanı olduğu çıktı o gece ortaya.
Ve İvana Sert'inde. Tweetler attılar. Ayrıca bir bilgi edindim. İvana Sert aşırı bir Lady Gaga hayranıymış ve jüri üyesi olduğu Bugün Ne Giysem programında sürekli çalan Lady Gaga şarkılarının sebebi İvana Sert'miş.

You & I şarkısının klibi o geceden sonra youtubede çok daha fazla izlendi ve şarkı 1 numaraya oturdu.
O gecede dikkatimi çeken olay Lady Gaga'nın sürekli içki içmesiydi. Kadının elini içki kadehsiz göremedik. Canlı performans sergilerken bile piyanonun üstünde deli gibi bağırırken şampanya patlatıp davetlilerin üstüne püskürtmüştü. So crazy :D




''Beni Seviyor Musunuz? Ben Sizi Çok Seviyorum''
''Bu şarkıyı hayatımda ki tüm ayyaşlara adıyorum. Sarhoş olun (speechless şarkısı için)''

Beyonce'nin müthiş dans edip şarkı söylemesi sonunda hamileyim demesi ve lady gaganın arkadan bağırması:
- Çocuk benden








Britney Spears ile şaşırtan yakınlaşma

O geceye şüphesiz damga vuran olay tabiki de Britney Spears ve Lady Gaga yakınlaşmasıydı. 
Lady Gaga sahneye Britney'i ödülünü vermek için çağırıyor. Britney sahneye çıkıyor ve bir anda bir yakınlaşma oluyor. Tam öpüşmek üzereyken Britney geri çekiliyor ve ''bunu daha önce yapmıştım'' diyor. Gaga'da Britney'in kalçasına tacizde bulunmakla yetiniyor.
Sahnede bir şey yaşanmıyor ama kamera arkasında gayet samimi fotoğraflarını  gördük ikisinin.



Kuliste neler olup bitti bilinmez. Lady Gaga'nın kimseden gizlemediği biseksüel kimliği ortada. Britney Spears'ın her iki cinse olan cinsellik tutkusunu bilmeyen yok. Birbirlerine attğı tweetler de herkesin gözü önünde. Neyse kimsenin günahına girmeyelim. Allah bunlara her şey vermiş bir mide vermemiş. Töbe töbeee.


Koç Burcu

Bizim Gaga Koç burcu çıktı. Hiç şaşırmadım. En yakın arkadaşımda koç burcu vallahi benziyorlar. Kendinden emin, dikkafalı, herşeyde öncülük etmeye çalışmak falan filan tutuyor yani birbirlerini. 

28 Mart doğumlu Gaga. Doğum saatini tam bilmemekle birlikte yükselen burcu Yay veya Aslan. Özgüven tanrısı burçlar tek bir kadında toplanırsa ortaya tabiki de ''Lady Gaga'' çıkar.

''Kendimi dahi olarak görmüyorum. Sadece herkesin gizlediği duyguları özgürce yaşayabilme konusunda biraz inatçıyım ''

Fotoya bak fotoya. Ceketi Versace ve müthiş. Gaga yolla o ceketi buraya.



                          


TÜRKIYE'YE NEDEN GEL(E)MIYOR ?

Aslında Türkiye'ye gelmemek gibi bir durumu yok Gaga'nın ama kıçımızın dibine kadar geliyor Bulgaristanda konser veriyor gitmediği Asya, Amerika, Avrupa ülkesi kalmıyor ama Türkiye'yi Dünya turnesinin içine bir türlü koymuyor.
Lady Gaga türk tasarımcılarının kıyafetlerini giyen bir insan. Yani Türkiye'nin varlığından haberdar(!) Hatta bir röportajında Türkiye ile ilgili güzel şeyler söylemişti.
Geleneksel ülkelerin çok dikkatini çektiğini ve en kısa zamanda Türkiye'de konser vermek istediğini açıklamıştı. Bu ropörtaj yapılalı sanırım 2 yıl oldu ama hala Gaga'nın bir uğramışlığı yok ülkeye. 


Nedeni açık ve net


Türkiye'nin Lady Gaga'yı ağırlamaya parası yetmiyor malesef.
Ya da baktılar Modonna sütyen çıkartıyorsa konserde Gaga cıbıl cıbıl kalır konser ortasında korkuları var sanırım.
Ya da :) ''Tek Gözlü Şeytan Gaga'' onları korkutuyor. Kim bilir. Obama bile Gaga'yı korkutucu olarak tanımlıyorsa bizim batıl insalar nasıl korkmasın. Hep Ömer Çelakıl'ın yüzünden. Programda açıyor Lady Gaga resimleri videolarını sonrada bu kadın şeytan diye beynini yıkıyor bizim milletin. Sokarlar mı kadını hiç Türkiye'ye :D






YENI ALBÜM YOLDA

 Hayranlarının dört gözle beklediği albüm yolda. Kendi resmi hesabında paylaştığı resimle albümünün ismini dövmesiyle bize açıklamıştı. Artpop. Albümde düetler var. Britney Spears ve Rihanna ile bir düetin olacağı dedikodular arasında. Eminem ile de bir düet var. Eminem bunu bizzat kendi açıklamıştı. Albüm 2013'ün ilk aylarında çıkacak.


ÖLÜ SARIŞIN

Albüm eminim çok ses getirecek. Albümde bulunan 'Princes Die' adlı şarkıyı bir konserinde ilk defa seslendirmişti geçtiğimiz zamanlarda. Sadece bu şarkıyı duyduk şimdilik ve daha bu şarkı bile olay yarattı. Çünkü şarkı Prenses Diana'ya ithafen yazılmış ve ondan ölü sarışın diye bahsediyor şarkıda. Yine bir ayaklanma olmuştu bu şarkıdan sonra. Tek bir şarkısı bunu yaptıysa albüm eminim ortalığı sarsacak.






HELAL OLSUN SANA GAGA

Çılgın diyoruz şeytan diyoruz ama öyle herkesin kolay kolay yapmadığı şeyi yapıyor Gaga. 
Haiti'ye 500.000 $, Japonya'ya 1.500.000 $ bağışlayacak kadar cömert.
Born this way adında kendi kurduğu gençlik vakfı var.
Kullandığı ve üzerinde kendi ruj izi olan fincanını 140.000 tl değerinde bir paraya satıp onu hayır kurumlarına bağışladı.
Bir çok para yardımı yapıyor çeşitli yerlere. Bağışladığı paralarda dudak uçurtan cinsten paralar. Trilyona eş değer miktarda paralar bağışlıyor.


Abartılı Harcamaları da mevcut


Gaga, Louis Vuitton'a özel olarak yaptırdığı taca yaklaşık 80.000 TL verdi.
Lükse düşkünlüğü ile bilinen başarılı şarkıcı, yeni tacıyla gittiği her gittiği yerde dikkatleri üzerine çekiyor.

Lady Gaga saçı için ayda yaklaşık 60.000$ harcıyor. Kıyafetlerine ve aksesuarlarına aylık ayırdığı bütçe yaklaşık 1.500.000 $ 

Louis Vuitton, Prada, Versace, YSL,Christian Louboutin  takıntısı olduğunu bildiğimiz Gaga için uygundur bu harcama.


BRITNEY SPEARS'IN ''TELEPHONE'' PIŞMANLIĞI

Lady Gaga, Telephone'u aslında Britney Spears için yazmış ancak Britney burun kıvırmış. Şarkıyı kendisi kullanmaya karar verince Britney  düet teklif etmiş ama bu kez reddeden kişi Lady Gaga olmuş ve Beyonce ile düet yapmış! Pişman olan Britney şarkıyı demo olarak kaydetmiş. İşte Britneyin yorumuyla Telephone.

Britney'in yorumunu sevmedim. Gaga daha mükemmel söylemiş. İyiki de o söylemiş. Britney bu düeti kaçırmış ama yukarıda da dediğim gibi Gaga'nın yeni albümünde Britney ile düet olduğu dedikoduları var. Umarım olur iki ilah aynı şarkıda olursa ortaya mükemmelden başka bir şey çıkmaz zaten.




''Bunu Beyoncéye hiç anlatmamıştım, hatırlıyorumda büyükannemin koltuğunda uzanmış ağlıyordum ve Destiny's Child videosu yayınlandı. Beyoncé'yi izleyip şunları söylediğimi hatırlıyorum; 'O bir star, bunu istiyorum. Mtv'de olmak istiyorum.' ve şimdi ise beyoncé ile aynı müzik videosundayım.''



Jennifer Lopez: Geçtiğimiz yılın en güzel yanı Lady Gaga ile tanışmış olmamdı. O gerçekten harika biri.



“Gaga, sadece müzik endüstrisini değil dünyayı sarstı. Onu yeni bir sanatçı kuşağı takip edecek. Müzik bundan sonra asla aynı olmayacak…” -Jean Paul Gaultier.


LADY GAGA HAYRANI ONE DIRECTION

1D: Biz Lady Gaga'dan ilham alıyoruz. O çok cesur biri. Onu çok seviyoruz.




Lady Gaga T-short ' u giyen Britney

 ''Bazı kadınlar erkeklerin peşinden gider, bazıları ise kariyerinin. Ama şunu unutmayın bir gün kariyeriniz uyanıp sizi sevmediğini söylemeyecek.''


BU KIYAFETLER NE BÖYLE

Vefat eden bir arkadaşının tarzından ilham aldığı söyleniyor. Lana Morgana, 2008 yılında, Lady Gaga'nın başlangıç albümü olan "Fame" piyasaya çıkmadan önce intihar etmişti. 
Ayrıca Gaga sıradanlığı sevmiyor ve bunun için böyle giyiniyor. Yaratıcı, özgün, özgür, farklı, sıradışı ve tamamen kendine ait.

''Dikkat çekmeye ihtiyacım yok  Zaten bütün dikkatler benim üzerimde''

''Her zaman böyle görünmeyi hayranlarıma bir borç olarak biliyorum. Fakat bu, okula gittiğim zaman da böyleydi. Her gün saçımı yapar, hatta sabaha hazır olsun diye makyajiimi bile geceden hallederdim. Gösterişli olmayı seviyordum, kendimi yıldız gibi hissediyordum.''














 

''...Ne olmak istiyorsanız o olmaya devam edin''


''Farklı olmak kolaydır ama benzersiz olmak oldukça karışık birşeydir.''

''Farklı olmaktan çekinmeyin, insanların acımasız eleştirilerinin sizi üzmesine asla izin vermeyin. Kimse siz olamaz. Ne olmak istiyorsanız o olmaya devam edin.''


Ben Buraya Çıplak Geldim Utanmam Yok


Özel uçağına binerken yine sıradışı kıyafetlerle görüntülenen Gaga Los Angeles'a vardığında uçağından soyunmuş bir biçimde çıkıyor. Yolculuktan sıkılmış olucak ki kıyafetlerini üzerinden atmış. Bir de o mağlum hareketi yapıyor basına.






TÜRBANLI LADY GAGA


Bu kıza çirkin diyen ölsün.


Son zamanlardaki nispeten normal ve bir o kadar da şık kıyafetlerini gördükçe "Bu kız hasta mı? İnce hastalığa mı yakalandı yoksa?" diye düşünüyordum Lady Gaga için. Allahtan çabuk toparlandı da manyak kıyafetlerine geri döndü. Geçtiğimiz günlerde ise ünlü cenazesinden çıkan Türk ünlüsü gibi giyinmiş Lady Gaga. İkindi namazına mütakip, Teşvikiye Camii'nde yapılan bir cenazeye katılan, Ray Ban'lı Türk ünlülere dönmüş Gagoş.




Kıyafetinin sırf bu kısmını görüp, "Valla bu kız bir Arap şeyhi bulup onun kapatması olmuş." diye düşünmek mümkün. Türbanlı da olsa uçuk renklerinden, çılgın deri tasarımlardan vazgeçmeyecekmiş demek ki Lady Gaga. Ya bu arada şu burnun düzgünlüğe, dudaklarının biçimliliğine bakar mısınız? Bu kıza çirkin diyen ölsün.



Ta taaaam! Sürpriz! Elbisenin alt kısmı ise nefes kesici bir minilikte. Gaga'ma da bu yakışır zaten. Senin mor platformlu ayakkabına kurban olsunlar. Bu arada Lady Gaga giydi diye söylemiyorum, bu sene uzun kollu mini elbise inanılılılılılılmazz moda. 


Gaga'da, yapıştırmış cevabı türbanlılara kıyafetiyle. Türban öyle takılmaz, böyle takılır diye. 

TEL ÖRGÜLÜ GAGA



Lady Gaga etini, kıymasını evde bırakıp kendine tel örgü çekerek gelmiş. Siyah, ne olduğu anlaşılamayan elbisesi kendisi için özel tasarlanmış bir Versace. Bir kaç sene önce bu uçuk kılık kıyafetini seviyodum da, elinde asa ile gelip normal insanların arasına oturunca olmamış pek. Hele de sağ alttaki fotoğraftaki sarışın ablanın "Nerdeyim la ben" bakışı efsane olmuş.

LADY GAGA AŞIK


Bir buçuk yıldan fazla birlikte olduğu Taylor Kinney'e çok aşık olmuş bizim kız. 
Dünya turuna çıkmadan önce ayrılmışlardı. Gaga dünya turu yüzünden ilişkisini yürütemeyeceği kararını almıştı. Ve ayrılıkları bomba etkisi yaratmıştı basında. 
1 ay sonra tekrar barıştıkları haberi yayıldı. Taylor Kinney Gaga'yı özlemiş olduğu için Gaga'nın konser vermek için gittiği ülkeye gitti. Ve mutlu son. Barıştılar. Taylor Gaga'nın oteline yerleşti hemen. Ve turne boyunca Gaga'yla birlikte dünyayı gezmeye devam diyorlar. Ve Taylor'un isteği ile biraz daha normal giyinmeye özen gösteriyor Gaga.



 


Lady Gaga: Kilo aldım, mutluyum

Sevgilim beni böyle seviyor...



Sanatçı cesur karelerin altına "Erkek arkadaşım beni bu halimle beğeniyor. Bu, benim" yazdı. ABD'li şarkıcı Lady Gaga son dönemde aldığı kilolar yüzünden kendisini eleştirenlere blog sayfasından yanıt verdi.
Dört fotoğrafını hayranlarıyla paylaşan ünlü şarkıcı 15 yaşından beri anoreksiya (yeme bozukluğu) ile savaştığını söyledi.
İç çamaşırlarıyla poz veren 26 yaşındaki şarkıcı hayranlarına şu sözlerle seslendi: "Yemek yediğim zaman kendimi sağlıklı hissediyorum. Nasıl göründüğümü umursamıyorum. Hayatımda hiç bu kadar mutlu olmamıştım."

'SİZ DE "KUSURLU" FOTOĞRAFLARINIZI PAYLAŞIN'

Son günlerde 10 kilo aldığı söylenen sanatçı bu iddianın doğru olduğunu söyleyerek vücuduyla gurur duyduğunu da sözlerine ekledi.
Bloğunda fotoğraflarının yanı sıra  "Beden devrimi" başlığı altında da bir bölüm paylaşan Lady Gaga insanların kusurlarıyla var olduğunu belirterek herkesi cesur olmaya teşvik etmek istediğini de sözlerine ekledi.
Ünlü şarkıcı hayranlarına "Siz de kusurlu göründüğünüz fotoğraflarınızı internette paylaşın" çağrısı yaptı.


Sansasyonel şarkıcı Lady Gaga, iç çamaşırılı verdiği pozları kendi kurduğu sosyal paylaşım sitesi LittleMonster.com 'da hayranlarıyla paylaştı.

Fotoğrafın altına "15 yaşından beri aç ama doyumsuzum" yazan Gaga hayranlarını yine heyecanlandırdı.


Kelly Osbourne de geçtiğimiz hafta Gaga'nın çok kilo aldığını ve hamile olabileceğini iddia etmişti.


Ve Gaga ardından bu fotoğrafı paylaştı.




''Ben kendinizi keşfetmeniz ve bulmanız için bir bahaneyim.Korkmayın yargılamayın yargılanmayın ve kendinizden asla nefret etmeyin.''


TANRI GAGA

İnsanlar ona tapıyor... 


Şeytan Lady Gaga diyenlerin yanı sıra ona tanrı diyenler de azımsanmayacak kadar çok. Milyonlarca hayrana sahip olan Lady Gaga'yı sadece başarılı bir şarkıcı olarak görmenin yanı sıra bu olayı çok çok fazla abartıp hayranlık işini çok farklı tarafa çekiyor bazı insanlar. Tamam sadece başarılı şarkıcı deyip geçemeyiz ortalığı yıkıp geçiriyor kendisi ve şuan dünyayı bambaşka boyutlara taşıdı ama sonuçta oda insan. Lady Gaga'nın şöyle bir sözü vardı ''Ben sizin ruhunuzu istiyorum''. Gerçekten ruhunu aldı insanların. 
Hatırlarsanız sırf lady gaga'yı görüp sarıldı diye heycandan kalp krizi geçiren bir hayranı vardı. Lady Gaga için çıldıran insanlar mevcut günümüzde.
''Ben her şeyim, ben tüm evrenim .'' sözüylede Gaga tanrılaşma işini seviyor anlaşılan.

''Anne olmak için çocuk doğurmaya gerek yok. Bende bir anneyim. Milyonlarca çocuğum var. Parmağımla göstereceğim çoğu kişinin annesiyim. İnanın benden büyük çocuklarımın olması müthiş bir şey. Ve şuan kalbimle onların "Seni Seviyoruz Gaga" dediklerini duyuyorum. ''

İşte Lady Gaga'nın kulları (!)







''Bazılarınız sonsuza dek benimle kalacak fakat bazılarınız bana ihanet edecek. ''

''Ben sizlerin kimseyle paylaşamadığınız en derin, en karanlık, en hastalıklı kısmınız olmak istiyorum çünkü bunu çok seviyorum.''  

LADY GAGA'NIN YATAK ODASI SIRLARI

ABDli 26 yaşındaki dünyaca ünlü şarkıcı Lady Gaga, yatak odasında yönetilmeyi sevdiğini açıkladı.


Aklım fikrim sekste değil


Lady Gaga, ''Herkes benim yatakta çok aktif olduğumu, aklımın fikrimin sekste olduğunu düşünür ama gerçek şu ki, ben seksten belirli bir yaşa kadar zevk almadım ve yatak odasında birinin bana ne yapacağımı söylemesi gerekiyor''itirafında bulundu.

ANGELINA JOLIE & LADY GAGA (!)

Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftini tanımayan yoktur. Bu çiftin geçtiğimiz aylarda arası açılmıştı. Ayrılık noktası çok yakındı onlara. Ne oldu ne bitti diye tartışırken görgü tanıklarının ifadeleriyle haberin doğruluğu kanıtlandı.




Angelina ve Lady Gaga'nın lezbiyen ilişkileri var.


Bu haber bomba etkisi yarattı dünya basınında. Angelina jolie'nin biseksüel birlikteliklere açık bir kadın olduğunu açıklamalarından dolayı biliyoruz. İşte bakın haber şöyle;
Aktris Angelina Jolie (34) ile aktör Brad Pitt’in (46), ani ayrılıkları, çok sayıda iddia ve dedikoduyu da beraberinde getirdi.
Ünlülerin biyografi yazarı Ian Halperin’e ait “ianundercover.com” adlı internet sitesinin haberine göre, Jolie’nin pop yıldızı Lady Gaga (23) ile lezbiyen
bir ilişkisi var ve ikili, Beverly Wilshire adlı otelde birlikte oldu. 
Halperin, görgü tanıklarının ifadeleriyle konuştuğunu söyledi.

''Lezbiyen yada biseksüel değilim, ben modaseksüelim''  Yani biseksüel kraliçesi Gaga bize burda tüm bunların moda olduğunun söylüyor. Aman bu modadan uzak durun.


''İnsanlar bazen alenende olsa benim hakkımda kötü şeyler söylüyorlar. Onların öfkelerine karşı empati kurun." 

''Siz mükemmel değilsiniz, fazla ileri giderseniz mükemmel bir sürtük olabilirsniz.''   


''Kaderimde şöhret yüzünden kaybetmek varsa bu benim kaderimdir. Tutkum her zaman her şeyden daha fazla anlam taşıyacak  ''

KENDI SOSYAL AĞI


Twetter da takipçi sayısıyla rekor kıran Gaga kendi sosyal ağını oluşturmuştu. Ciddi bir üye sayısı var oradada. Facebook tan veya diğer ağlardan sıkılıp Gaga dolu bir sosyal ağ istiyorsanız littlemonsters.com 'a üye olun canlarım..

''Rahimler sıralandıkça, geleceğin mitoz bölünmesi gerçekleşmeye başladı. Hayatın kötü hatırlanan anlarının geçici değil, ölümsüz olduğu anlaşıldı '' 




''Ben hep ünlüydüm. Sadece bunu kimse bilmiyordu. ''



''Kim olduğun, nereden geldiğin ya da cebinde ne kadar paran olduğu önemli değil sen kendi kaderine ve önünde duran kendi hayatına sahipsin''


''Bakın, dürüst olmak gerekirse ben biraz sorumsuzum. Sorun değil fakat 'onlar' da haklı değil. Gerçek, hepiniz için en iyisini istemem. Her biriniz için en iyisini. Hepinizi bütün kalbimle ve ruhumla seviyorum. Kendim olmam ve bütün düşündüğüm şeyler... Bu benim yaşam tarzım.' '   

KENDINIZLE GURUR DUYUN

Gaga, littlemonsters.com'da 'Body Revolution' (Beden Devrimi) adında bir bölüm açarak hayranlarından, diğer insanların vücutlarında utanması gerektiğini söylediği bölümlerini paylaşmalarını ve bunlardan gurur duymaları gerektiğini belirtti.

''0 beden olmadığı için çirkin olduğunu düşünen kızlar, siz güzelsiniz. Çirkin olan sosyete.''
Lady Gaga, sayfasında Marilyn Monroe'nun bu sözünü paylaştı.


''Önce kendinize aşık değilseniz,sevmek için kimseyi hiçbir zaman bulumazsınız.''   

Kişiliğiniz sizin sahip olduğunuz en önemli şey. Ve neyiniz olursa olsun her şey içinizle ilgili. 




DÜNYADA İLK SIYAH PARFÜM


Dünyanın en çok konuşulan kadınından, dünyanın ilk siyah parfümü: Lady Gaga Fame! Meyve ve çiçek notalarının; kayısı, bal, orkide ve yasemin esanslarının en çılgın hali Fame, sıkıldığı anda transparan bir görünüme kavuşuyor. İkonik ve baş döndüren şişe tasarımıyla, artık türkiyede de bu parfümü bulabilirsiniz.
Fame’in tanıtımı için Avrupa’da olan Gaga, Londra’da katıldığı bir tanıtımda altın eldivenleriyle dikkat çekti.
Eskiden kullanılan tırnaklı yüzükleri geride bırakan bu eldivenin altından uzun tırnakları bulunuyor. Her zaman dikkat çekmeyi başaran Gaga’nın altın kaplama olan eldivenlerinin üzerinde çiçek motifleri var.



''Sen eşsiz ve benzersiz olmak zorundasın, kendi yolunda parla.''

 Korku Filmi tadındaki reklam filminden hiç bahsetmiyorum buyrun izleyin.





KÖTÜ ÖRNEK GAGA



Lady Gaga, sahnede marijuana içti

Sansasyonel şarkıcı Lady Gaga, Amsterdam konserinde marijuana içerken görüntülendi. Her konserinde hayranlarından hediyeler kabul eden Gaga, bu sefer de kendisine marijuana verilmesine çok sevindi ve sahnede içmekten de çekinmedi. 


Gaga'nın ayrıca konserde marijuana desenli tişört giymesi de dikkatlerden kaçmadı.

Marijuana: vücutta kullanıldığında sarhoşluk ve keyif veren bitki parçalarının ve uyuşturucunun bir diğer adıdır. Bilmeyenler için dip not.



''Takıntılı bir şekilde tek tip olmaya karşıyım.'' 

''Gerçek olduğum kadar, gerçek dışıyım ''














  • Lady Gaga'nın, kendi tabiriyle mikrofon tutan kolunda Little Monsters yazan bir"dövme" dövmesi var. Biliyorsun Little monster Bayan Gaga'nın hayranlarına taktığı isim.
  • Lady Gaga'nın genellikle pantalon giymemesinin sebebi, neredeyse kör olan büyükannesinin onu televizyonda görebilmesini sağ lamak. Gaga'ya göre büyükannesi yalnızca onun "açık renkli kısımlarını" görebiliyor.
  • Kamusal alanlarda edep yerlerini açıkta bırakan seksi pantalonlarla dolaştığı için polis tarafından mahkemeye ça ğırıldı. 
  • Küçük bir çocukken ona göz kulak olması için tutulan her yeni bakıcıyı çıplak halde karşılayarak şoke ederdi.

HEYTT ULENN YÜRÜ BE GAGA. BIZ DE SENI SEVIYORUZZ :D


''Bu gece tüm özgüvensizliklerinizi unutmanızı,sizi buraya ait değilmiş gibi hissettiren her  şeyi ve herkesi reddetmenizi istiyorum. Yeteri kadar güzel olmadığınızı, yeteri kadar zayıf,   yeteri kadar iyi veya yeteri  kadar harika şarkı söyleyemeyeceğinizi, yeteri kadar iyi yazamayacağınızı, piyano çalamayacağınızı, dans edemeyeceğinizi.Sanki hiç bir numara şarkınız olmayacak ya da hiç Grammy kazanamayacaksınız,asla bir arenayı dolduramayacaksınız..hepsini def edin !! Siz lanet olası birer süperstarsınız ve hepiniz böyle doğdunuz! ''



ÇILGIN EV HALI


Şu videoyu daha öncede paylaşmıştım yine paylaşıyorum. İzlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. :))



ÇIPLAK HALLERI






Gibi çıplak hallerini yayınlayıp paylaşan gagayı paparazilerde gelmiş geçmiş en büyük firikiğiyle yakalandı. Mağlum yerinde bir de piercing görüyoruz Gaga'nın. Piercingi zoomlayamıyorum küçük yaşta takip ediyor bu siteyi, artık uzaktan bakın.





BEN BIR KADIN DEĞILIM, UZAYLI DEĞILIM....

"Ben bir uzaylı değilim, ben bir kadın değilim, ben bir adam değilim ve ben senin hükümetinin bir yaratığıda değilim . Ben senin bütün rüyalarınım ve ben senin bütün potansiyelinim. Senin bütün emniyetsizliklerin ve senin korkuların olmam için bana izin ver. Ben senin geleceğinim. Ben seni üzgün ve kızgın yapan her şeyim. Ben sizim küçük canavarlar. Bu gece bir ifade değil, bu gece  bizi bir araya getiriyor çünkü biz hepimizin bu şekilde doğduğuna inanıyoruz. Bazı insanlar benim kötü olan şeyler için durduğumu söylüyor. Doğrudur, ben sizin hepiniz için en iyisini  isterim. Benim yaşam tarzım, özgür olmanın bir tüm performansı gibi. Onlar için özgür olmayan senden; kendini özgür bırakması için bu fırsatı al."   



SAHNEDE KUSTU

Umarım hamile değilsindir Gaga. Yok yok değildir yine her zaman ki gibi içkiyi fazla kaçırma durumu. O kadar kusmaya bile showuna çok profosyonelce devam etti bravo. Buyrun izleyin.. 




''Sizi benden  daha çok  seven bir pop sanatçısnı asla bulamayacaksınız.''

''Eğer birileri sizin mükemmel olmadığınızı söylerse, size zorbalık yaparsa ve sizi küçük düşürürse onlara sadece "Lady Gaga bana inanıyor" deyin. ''

''Unutmayın, eğer ait olduğunuzu hissetti iniz hiçbir yer yoksa, benim kalbimde daima sizin için yer var.''




''Söylemek istediğim şu ki ben hayranlarımı özgürleştirmeye çalışıyorum. Onların korkularından kurtulmasını ve kendi dünyalarını inşa edebileceklerini hissetmelerini istiyorum. ''

Bu blogdaki popüler yayınlar

Siyah Alman Kurdu Hakkında Herşey

 Alman Kurt Özellikleri Siyah Alman Kurdu ve Sahibi Siyah Alman Kurdu Alfa ve Sahibi TANIMI Alman Kurtları Alsasian olarakta bilinirler. Alman Kurtları dengeli ve çok güçlü köpeklerdir. Alman Kurtlarının kürkü genellikle siyah sarı, gri(Sable) veya tamamen siyahdır,bazen mavi,ciğer,beyaz renkleride görülsede tüm standardlar için bu renklerhata sayılır. Beyaz Alman Çoban Köpeği için kabul edilebilir bir renk değildir, ama bu aralar ayrı bir ırk gibi kabul edilmektedirler(Amerikan Beyaz Çoban Köpeği).Alman Kurtlarında burun tamamen siyah olmalıdır fakat mavi veya kahverengide bazen olsada standard dışı kabul edilirler ve yarışmalara katılamazlar. Alman Kurtları sıkı,kaslı,hafifçe uzun bir beden ve ince fakat güçlü kemiklere sahiptir. Kafası bedene orantılı ve alnı biraz konveks olmalıdır. Alman Kurtlarının geniş kulakları, ucu sivri, dik ve öne dönük (6 aylıktan küçük köpeklerin kulakları biraz düşük olabilir.)olmalıdır. Gözler badem şeklinde, koyu, zeki,canlı bir

TİYATRO ANALİZ: Bana Mastika'yı Çalsana

Bana Mastika'yı Çalsana oyun afişi Bu yazıyı yazmayı uzun süredir planlıyordum fakat bir türlü başlayamıyordum. Bundan yedi-sekiz yıl önce ortaokuldayken Türkçe öğretmenimiz tiyatroya olan merakımdan dolayı kendi tiyatro öğrencilerine ek olarak beni de götürmüştü. Bursa Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu'nda izlediğimiz oyunun ismi ise "Çok Orijinal Bir Oyun"du. Benim için her zaman özel yeri olan "Çok Orijinal Bir Oyun"dan sonra bir daha tiyatroya gidememiştim. Ta ki bugüne kadar. Ardan sekiz yıl geçtikten sonra tiyatro izlemeye yeniden başlamam çok ani bir kararla olmuştu. Eylül 2015'ten beri Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'nun önünden geçerken sürekli "Bana Mastika'yı Çalsana" isimli tiyatro oyununun afişini görüyordum. Sürekli yanımdakilerle "Bana Mastika'yıı çalsana" diyerek gülüşüyorduk. Gel zaman git zaman afişleri alışveriş merkezlerinde de görmeye başlamıştım. 2016 yılına gidiğimizde ise çok yakınlarımı k